5.3.2016

Parhaat terveelliset letut

Letut ilman kananmunaa, sokeria tai vehnäjauhoja. Letut, joita voit hyvin valmistaa vaikka aamupalaksi, kuten minä usein teen. Näiden ravintoarvo on paljon normilettuja korkeampi, mutta maku on silti mahtava.



Muutama vinkki, että varmasti onnistut:

1) Nämä ovat American pancakes-tyyppisiä lettuja. Ne on helpompi paistaa pieninä.

2) Jätä taikina paksuksi. 

3) Älä korvaa soijamaitoa muulla kasvimaidolla, soijamaito sopii taikinaan parhaiten.

4) Ohjetta on helppo muokata ihan oman maun mukaan. Jos haluat makeampaa, käytä enemmän taateleita. Jos pidät kovasti banaanista, käytä enemmän banaania jne. 


Letut

- 2-4dl kaurahiutaleita

- 1/2-1 kypsä banaani

- 2-5 tuoretta taatelia*

- 1-2 1/2 dl soijamaitoa 

- ripaus merisuolaa

Paistamiseen kookosöljyä/rypsiöljyä.

Blendaa/jauha sauvasekoittimella kaurahiutaleet kaurajauhoiksi. Lisää loput aineet ja blendaa taikina tasaiseksi. Paista letut.



*Tuoreita taateleita saa ruokakaupoista hedelmähyllyltä 
ja niitä voi usein löytää myös Aasialaisista kaupoista.
Muista ottaa kivi taatelin sisältä pois ennen taikinaan lisäämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti